Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za Ismeta iz Fojnice koji ima rak bubrega sa metastazama na mozgu

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za 40-godišnjeg Ismeta Zuluma iz Fojnice koji boluje od karcinoma bubrega s metastazama na mozgu. Za njega je aktivan humanitarni broj 17041 kojim donirate 2 KM, a broj je jedinstven za sve bh. operatere.

Ismet Zulum je u aprilu mjesecu 2021. godine nakon napada bubrega saznao da ima karcinom na lijevom bubregu te je isti hirurškim putem odstranjen. Iako se nadao da je izborio ovu bitku, u januaru tekuće godine nakon bolova u leđima i desnoj nozi saznaje da je tumor metastazirao i proširio se na kičmu i mozak.

Sada su ovom dragom čovjeku čije stanje se pogoršava iz dana u dan i koji je život posvetio brizi o mentalno invalidnim licima potrebne kemoterapije koje mu doslovno spašavaju život, a koje koštaju 18.000 eura.

Ismetu smo u julu mjesecu za gama zračenje i boravak u Turskoj platili 14.651 KM i nakon jednog tretmana metastaze na mozgu su se gotovo povukle, što mu daje nadu da može pobijediti ovu zloćudnu bolest.

Donacije za ovog mladog čovjeka koji se kreće uz pomoć štaka i korzeta su moguće osim poziva na broj 17041 i klikom na opciju “Doniraj odmah” ili naših žiro računa. 

Za korisnike BBI, Union i Asa banke, omogućena je i donacija putem KVIKO aplikacije, uz obavezno naglašavanje svrhe uplate.

Računi za uplate su dostupni OVDJE

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU