Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za Jakutu iz Travnika koja boluje od karcinoma jajnika sa metastazama

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel Jakutu Yahia Aissa, rodom iz Travnika, 42-godišnju majku troje djece koja ima karcinom jajnika sa metastazama. Pomoći joj možete pozivom na broj 17039 kojim donirate 2 KM, a broj je jedinstven za sve bh. operatere.

Njeni zdravstveni problemi počeli su prošle godine kada je saznala tu kobnu dijagnozu koju niko ne želi čuti. Nakon toga joj je odstranjen desni jajnik i kancerogena tečnost u trbuhu, te počinje sa kemoterapijama.

Međutim, one nisu dale željene rezultate i ova mlada majka saznaje da se karcinom veličine oko 10 cm proširio i na lijevi jajnik, te na jetru i trbušnu maramicu.

Ona se trenutno nalazi u bolnici u Turskoj gdje će se obaviti operativni zahvat uklanjanja tumorske mase sa HIPEC kemoterapijom koji košta 13.250 eura. Mi smo bolnici dali garanciju da ćemo pokriti troškove liječenja, jer Jakuta i njena porodica ne mogu prikupiti ta sredstva.

Kako bi se ova mlada žena vratila u zagrljaj svoje djece pomoći možete osim poziva na broj 17039, donacijama putem web platforme klikom na opciju “Doniraj odmah” ili žiro računa Udruženja Pomozi.ba.

Račune za uplate pogledajte OVDJE.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU