Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za Lejlu, demobilisanog borca, kojoj je potrebna operacija u Turskoj

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za Lejlu Nuaj iz Sarajeva koja je od februara vezana za bolesnički krevet sa neizmjernim bolovima.

Pomoći joj možete pozivom na broj 17045 kojim donirate 2 KM, a broj je jedinstven za sve bh. operatere.

Lejla pored tetrapareze uzrokovane cervikalnom mijelopatijom, ima dijabetes, probleme sa srcem i štitnom žlijezdom. Liječila se duži niz godina u našoj zemlji, a sada joj je jedini izlaz operacija u Istanbulu koja košta 17.000 eura.

Ova 50-godišnja žena nije u mogućnosti prikupiti ovaj novac jer je demobilisani borac i pitanje je kako uopšte preživljava sa dvije kćerke od boračke naknade koja joj predstavlja jedini izvor primanja.

U kako teškoj situaciji se nalazi potvrđuje i činjenica da je korisnica javne kuhinje, jer nije u stanju osigurati ni osnovne životne potrepštine za sebe i djecu.

Osim poziva na broj 17045 donacije za Lejlinu operaciju su moguće i putem web platforme www.pomoziba.org ili standardnih žiro računa Pomozi.ba organizacije.

Za korisnike BBI, Union i Asa banke, omogućena je i donacija putem KVIKO aplikacije, uz obavezno naglašavanje svrhe uplate.

Računi za uplate su dostupni OVDJE.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU