UEFA dala zeleno svjetlo za regionalnu ligu: Zamislite utakmice sa Zvezdom, bila bi to potpuno drugačija atmosfera!

Regionalna liga u nogometu tema je koja je aktualna gotovo dva desetljeća, ali činilo se da je daleko od realizacije.

Uvijek je nailazio na zid zbog političkih odnosa između država, prije svega Srbije i Hrvatske, te pitanja kako bi bilo moguće organizirati utakmice između klubova iz tih zemalja. Također, pitanje je bilo kako će UEFA to odobriti, s obzirom na to da do sada nije organizirano regionalno prvenstvo.

Posljednja ideja dolazi iz Mađarske, a inicirao ju je predsjednik Ferencvarosa Gabor Kubatov.

Nalazimo se na malom tržištu od deset milijuna ljudi. Vodeće svjetske momčadi imaju proračune od milijardu eura. Naš je 50 milijuna i to nas ograničava. Teško nam je dovesti sponzore jer smo na malom tržištu, a utakmice se samo kod nas gledaju na televiziji. Sve zemlje na Balkanu imaju isti problem, Bugarska i Rumunjska također, kao i Česi i Slovacirekao je Kubatov i dodao:

– Treba nam veće tržište. Rješenje je organizirati mini-turnire u regiji, a najbolji bi izborili doigravanje. Zamislite, da smo igrali sa Zvezdom, Dinamom, Ludogorecom, Steauom, Slovanom… To bi bile utakmice s drugom atmosferom.

Naveo je da ima potporu mađarskog saveza, a da tako razmišlja i UEFA.

Natjecanje bi trajalo samo mjesec dana i ne bi ugrozilo mađarsko prvenstvo. Tada bismo mogli poboljšati kvalitetu nogometa. Bili bismo konkurentniji na tržištu, svi skauti bi dolazili ovdje i gledali kvalitetne utakmice. Mi ćemo preuzeti inicijativu i u narednim mjesecima pokušati sjesti s vodećim timovima iz regije da se dogovorimo dokle možemo ići s tom idejom. UEFA je skinula prašinu i s planova starih više od deset godina koji pokazuju da se o tome već razmišljalo. To pokazuje da ova liga ima pravo na postojanje. To se ne odnosi samo na našu regiju, već i na zemlje Beneluksa, zatim Škotsku i Irsku. Ima liga u kojima postoji kvaliteta i bilo bi dobro da odu na neko veće tržištezaključio je predsjednik kluba u kojem je trener Dejan Stanković.

www.sportskacentrala.com

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU