-8.1 C
Sarajevo
Četvrtak, 20 siječnja, 2022
Još

  Ugovor o saradnji KfW i MI-BOSPO

  -

  Mikrokreditna fondacija MI-BOSPO i njemačka razvojna banka KfW potpisali su ugovor o saradnji vrijedan 4 miliona EUR za finansiranje malog, srednjeg i mikro poduzetništva u Bosni Hercegovini

  Tuzla, 02. avgust, 2019. – U okviru Evropskog fonda za Bosnu i Hercegovinu, mikrokreditna fondacija MI-BOSPO iz Tuzle i njemačka razvojna banka KfW potpisali su ugovor o kreditu u iznosu od četiri miliona eura za odobravanje pojedinačnih zajmova mikro, malim i srednjim preduzećima ( MSME) za obrtna sredstva i investicije.

  MI-BOSPO je nova partnerska institucija KfW –a u Bosni i Hercegovini koja će plasirati kredite krajnjim korisnicima u zemlji.

  “Mali, srednji i mikro poduzetnici značajno doprinose širem razvoju i jačanju zapošljavanja u zemlji. KfW izražava zadovoljstvo saradnjom sa MI-BOSPO-om i pružanjem podrške za razvoj ovog segmenta ekonomije”, izjavio je Matthias Schmidt-Rosen, odlazeći direktor KfW ureda u Sarajevu.

  ‘Potpisavši ovaj kreditni ugovor, u MI-BOSPO-u smo vrlo zadovoljni započetom saradnjom. MI-BOSPO ima izuzetno iskustvo u kreditiranju poduzetnika a ova pristupačna kreditna sredstva će biti dostupna klijentima na teritoriji na kojoj mi poslujemo’, rekao je direktor MKF MI-BOSPO, Safet Husić.

  Riječ je o kreditnoj liniji koja će omogućiti finasiranje radnog kapitala i investicija u biznisu, a samim tim osigurati ukupan pristup finansijama za mala poduzeća i pojedince koji nemaju pristup drugim konvencionalnim oblicima finansiranja.

  ugovor o saradnji kfw i mi-bospo
  naslovna

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  spot_img
  Možda vas zanima I OVO