-7.1 C
Sarajevo
Srijeda, 8 veljače, 2023

Uhapšen državni ministar Miloš Lučić

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su ministra za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Miloša Lučića, osumnjičenog za zloupotrebu službenog položaja.

Uporedo sa lišenjem slobode, vrše se pretresi kancelarije kao i mjesta boravka osumnjičenog, te drugih objekata, u cilju pronalaska dokaza o izvršenim krivičnim djelima, saopštili su iz Tužilaštva BiH.

Lučić je pod istragom Tužilaštva BiH i osumnjičen je za krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja, povezano sa više koruptivnih krivičnih djela, kojima je nanesena šteta budžetskim sredstvima BiH, a ostvarena nezakonita imovinska korist za osumnjičenog i njemu bliske i povezane osobe. 

Provedenom istragom, prikupljeni su dokazi da je osumnjičeni vršio grube zloupotrebe u oblasti trošenja sredstava namjenjenih za reprezentaciju, nezakonito servisirao vozila kod neovlaštenih osoba, vršio zoupotrebe pri zapošljavanju, kao i niz drugih nezakonitosti koje su obuhvaćene istragom. 

Osumnjičeni će u zakonskom roku u pratnji SIPA-e, biti predat postupajućoj tužiteljici, koja će nakon ispitivanja osumnjičenog, donijeti odluku o daljim aktivnostima. 

Lučić je kadar stranke Demokratskog narodnog saveza.

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU