Uhapšen policajac koji je priveo muža tužiteljice TK

Pripadnici FUP-a jučer su priveli pripadnika MUP-a Tuzlanskog kantona inicijala T.O. pod sumnjom za krivično djelo zlostavljanje u službi.

Naime, prije njegovog privođenja, on je u rutinskoj kontroli zaustavio supruga Mirzete Begić zamjenice glavnog tužioca Tužilaštva TK, Mujagu Begića. U toku kontrole došlo je do narušavanja javnog reda i mira pa je Begić lišen slobode!

„Sindikat će se sigurno uključiti u ovaj događaj. Šokirani smo zaista. Ekspresno su tri dana nakon događaja stigli u naše prostorije i odveli kolegu. I danas je zadržan u pritvoru. Njemu stavljaju na teret krivično djelo zlostavljanje u službi. Drugi kolega koji je bio s njim u svojstvu svjedoka davao je iskaz“, saznaje Patrija u MUP-u TK.

Prema pisanju Patrije, Mujaga je prilikom kontrole upitao policajce “da li oni znaju ko je on”. Pripadnici MUP-a TK koji su i zaustavili vozilo nisu pristali na takvu priču, pa je na kraju Mujaga Begić i priveden.

Policajac kojeg su priveli pripadnici Federalne uprave policije slovi za poštenog i uzornog policajca u Tuzlanskom kantonu.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova TK su potvrdili da je policajac priveden.

Admir Arnautović, portparol Tužilaštva TK kazao je za Patriju da će to tužilaštvo podnijeti zahtjev Federalnom tužilaštvu za određivanje tužilaštva koje će voditi slučaj.

“Čekamo da nam FUP preda izvještaj o počinjenju krivičnog djela i onda ćemo podnijeti Federalnom tužilaštvu zahtjev za određivanje tužilaštva koje će voditi slučaj”, kazao je Arnautović.

Navodno će policajcu na teret biti stavljena dva krivčna djela “zlostavljanje u službi” i “protivpravno lišenje slobode”.

Uskoro više informacija.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU