3.8 C
Sarajevo
Srijeda, 27 listopada, 2021

Uhapšene dvije osobe zbog krivičnog izdavanja i upotrebe neistinite liječničke ili veterinarske svjedodžbe

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a (Odsjek za borbu protiv organizovanog kriminaliteta) su, nakon višemjesečnih aktivnosti na sprečavanju i suzbijanju krivičnih djela iz oblasti organizovanog kriminaliteta, a postupajući po naredbi Općinskog suda u Bijeljini i uz asistenciju policijskih službenika Policijske uprave Bijeljina, dana 02.07.2019.godine izvršili pretrese dvije specijalističke zdravstvene ustanove na području Bijeljine.

Ovom prilikom, lišene su slobode dvije osobe V.Đ. i R.M., nastanjene na području Bijeljine, vlasnici specijalističkih zdravstvenih ustanova, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Izdavanje i upotreba neistinite liječničke ili veterinarske svjedodžbe iz člana 376. Krivičnog zakona FBiH.

Prilikom pretresa, pronađeni su i privremeno oduzeti sljedeći predmeti: protokoli bolesnika, pečati ljekara uposlenih u zdravstvenim ustanovama, kao i druga dokumentacija koja se dovodi u vezu sa navedenim krivičnim djelom.

Naime, radi se o nastavku aktivnosti policijskih službenika Uprave policije MUP-a TK, koji su u ranijem periodu, nadležnom Tužilaštvu podnijeli Izvještaj protiv više vlasnika autoškola sa područja Tuzlanskog kantona, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Izdavanje i upotreba neistinite liječničke ili veterinarske svjedodžbe iz člana 376. Krivičnog zakona FBiH.

Nakon kriminalističke obrade navedene osobe su predata Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje.

rtv.slon

0 0 Glasovi
Rejting članka
- Oglašavanje -
Pretplatite se
Obavijesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
NAJNOVIJE
Možda vas zanima