-1.1 C
Sarajevo
Subota, 28 siječnja, 2023

UHAPŠENI NA GRANIČNIM PRELAZIMA/ Pokušali izaći iz BiH, sudovi ih traže zbog silovanja, krađa, sudara…

U proteklih nekoliko dana Granična policija Bosne i Hercegovine je na graničnim prijelazima uhapsila devet osoba koje po raznim osnovama potražuju bh. sudovi.

Prilikom ulaska u BiH na prijelazu Brod, 28. decembra 2019., uhapšen je R. S. (1990.). Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje Općinski sud u Gračanici zbog krivičnog djela silovanja. Službenici JGP Brod su bh. državljanina predali službenicima Sudske policije Odžak.

Službenici Jedinice granične policije Bijeljina, 29. decembra 2019. godine, uhapsili su dvojicu državljana Bosne i Hercegovine. Na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Popovi uhapšen je R. G. (1970.) jer je za njim Policijska stanica Ugljevik raspisala potragu zbog krivičnog djela krađa. Predat je službenicima PS Ugljevik.

Na izlasku iz BiH na prijelazu Rača uhapšen je slobode B. L. (1975.), nakon što je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Sokocu radi neizvršavanja sudske odluke. Predat je službenicima Sudske policije Bijeljina.

Istoga dana, prilikom ulaska u našu zemlju na prijelazu Izačić uhapšen je D. G. (1963.) jer je za njim Policijska uprava Prijedor raspisala potragu zbog krivičnog djela teška krađa. Bh. državljanin predat je službenicima Sudske policije Prijedor.

  Eko izazov „Učinimo svoju zemlju još ljepšom“

Službenici JGP Zvornik, 29. decembra 2019. godine, uhapsili su dvojicu bh. državljana. Za R. G.(1994.), koji je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Šepak, ustanovljeno je da ga potražuje Osnovni sud u Vlasenici radi izdržavanja kazne zatvora. Za D. G. (1977.), također je utvrđeno da se potražuje radi izdržavanja kazne zatvora, a potražuje ga Osnovni sud u Zvorniku. Kontroliran je na izlasku iz BiH na prijelazu Karakaj. Obojica su predata službenicima Sudske policije Bijeljina.

Na izlasku iz BiH na prijelazu Gradiška, 29. decembra 2019., uhapšen je K. B. (1992.), državljanin Republike Hrvatske. Provjerama je utvrđeno da ga potražuju Općinski sud u Bugojnu zbog krivičnog djela teška krađa i Općinski sud u Jajcu zbog krivičnog djela krađa. Predat je službenicima Sudske policije Odžak.

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, 29. decembra 2019., pripadnici Granične policije BiH uhaspili su T. K. (1983.). Provjerama je utvrđeno da ga potražuje Kantonalno tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona zbog krivičnog djela iz Zakona o osiguranju od odgovornosti za motorna vozila. Državljanin BiH kontroliran je na letu iz Beča i predat službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova HNK.

  SIPA PROVODI VELIKU AKCIJU / Hapšenja zbog sumnje u namještanje nogometnih utakmica u BiH

Službenici JGP Velika Kladuša, 28. decembra 2019., predali su E. A. (1987.) službenicima Policijske stanice Velika Kladuša nakon što je utvrđeno da je za njim ova policijska stanica raspisala potragu zbog krivičnog djela prevara. Bh. državljanin kontroliran je na ulasku u BiH na prijelazu Velika Kladuša.

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU