Uhapšeni roditelji teško ozlijeđene djevojčice iz Nove Gradiške

Uhapšeno je oboje roditelja 2,5 godišnje djevojčice koja je zbog teških ozljeda i vitalne ugroženosti iz novogradiške bolnice u srijedu dovezena u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj u Zagrebu, potvrdio je u petak glasnogovornik brodsko-posavske policije Damir Brezić

Roditelji su uhićeni sinoć oko 22,50 sati, rekao je glasnogovornik Policijske uprave.

Djevojčicu iz okolice Nove Gradiške je u srijedu ujutro u tamošnju Opću bolnicu donijela majka i rekla da je dijete palo i ozljedilo se. Liječnici u Novoj Gradiški pokušali su dijete reanimirati, a s obzirom na težinu ozljeda u srijedu popodne su djevojčicu prevezli u Klaićevu.

“Ozljede su bile teške posebno glave, ali bilo ih je i po cijelom tijelu. Nakon što smo pružili prvu pomoć, zbog tih teških ozljeda glave i mozga odlučili smo dijete prevesti baciti u Klaićevu bolnicu u Zagreb. Ovaj slučaj prijavili smo policiji”, rekao je jučer Ravnatelj OB-a Nova Gradiška, dr. Josip Kolodziej.

Slavonsko-brodska policija je još sinoć počela istragu.

Dvoipol godišnja djevojčica i dalje se bori za život u dječjoj bolnici Klaićeva u Zagrebu. Djevojčica je u bolnicu primljena s teškim ozljedama, uključujući i nagnječenje mozga. Zbog težine ozljeda smještena je odmah na jedinicu intenzivnog liječenja. Dijete je vitalno ugroženo s teškim kraniocerebralnim ozljedama i hematomima po tijelu, rekli su liječnici u Klaićevoj.

Obitelj iz koje potječe djevojčica od prije je poznata Centru za socijalnu skrb Nova Gradiška. Dijete je bilo kod udomitelja više od godinu dana, a na zahtjev roditelja Centar ga je vratio u biološku obitelj.

Nakon što je oboje roditelja sinoć uhićeno, preostalo troje njihove malodobne djece smješteno je u udomiteljsku obitelj i pregledat će ih pedijatri, javlja Hina.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU