Uhićene tri osobe, tražili 50.000 KM za informacije o nestaloj djevojčici iz Srbije – TNTportal.ba

Pripadnici FUP-a su uhitili tri osobe u Hadžićima jer su tvrdili da su povezani sa nestankom dvogodišnje Danke Ilić u Srbiji, potvrđeno je za Klix.ba.

Federalna uprava policije, postupajući po aktu NCB Interpol Beograd, efikasno je poduzela mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a koje su rezultirale uhićenjem tri osobe na teritoriji Hadžića, Županija Sarajevo.

Istražitelji Odsjeka za cyber kriminal Federalne uprave policije locirali su putem IP adresa osobe koje su tvrdile kako imaju saznanja o nestanku maloljetne djevojčice u Republici Srbiji, odnosno koje su tražile 50 tisuća KM za otkrivanje informacija.

Maloljetna djevojčica nije pronađena na teritoriju Hadžića, a u tijeku je kriminalistička obrada osoba lišenih slobode.

Danka Ilić (2) nestala je prije tri dana, u utorak popodne, dok je bila s majkom i bratom. Njena majka navodi kako se okrenula samo da donese vode sinu i dok se vratila da više nije bilo Danke.

Policija je pretražila 10 kilometara oko mjesta nestanka, ali je nisu uspjeli pronaći. Dva dana su ispitivani roditelji, a otac će ići i na poligraf s obzirom na to da je majka trudna i da ne može pristupiti toj provjeri.

Srbija: Obustavljena pretraga terena u potrazi za nestalom djevojčicom

(www.jabuka.tv | Foto: Klix)

www.jabuka.tv

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU