Ukrajinci srušili most kako bi spriječili ruske tenkove da uđu u Kijev

Izvještaji o eksplozijama i borbama oko ukrajinskog glavnog grada preplavile su društvene mreže, a u jednom od njih navodi se i da su Ukrajinci srušili most kako bi spriječili ruske tenkove da uđu u Kijev.

Ukrajinska Pravda piše da je vojska uništila most na periferiji Kijeva, kako bi spriječili ruske tenkove da napreduju dalje u grad. Riječ je o mostu koji se nalazi u selu Romanivke, na autoputu Novi Irpen.

Glasne eksplozije se u Kijevu čuju od jutros, a prije zore mogli su se vidjeti i projektili koji su osvjetljavali nebo iznad Kijeva.

Posljednja eksplozija se čula oko 7:00 sati, a sljedeća prijetnja u Kijevu je najavljena za 8:15.

Ruski avion se navodno srušio na stambeni blok u Kijevu. Ruska protivzračana odbrana je sprečavala još jedan ruski zračni napad kada su pogodili avion. Lokalni izvještaji navode da je izgorjela stambena zgrada na devet spratova. Gradonačelnik Vitali Kličko je napisao da je najmanje troje civila povrijeđeno, od čega je jedno u kritičnom stanju.

Ranije se obratio i predsjednik Vladimir Zelenski koji je kazao da Rusija trenutno u Kijevu ne bira da li će pogoditi civilni ili vojni objekat, zbog čega je Putina nazvao Hitlerom.

klix.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU