UKUSAN TRIK ZA VITAK STRUK Jeftina namirnica koja topi salo na stomaku

Masnoća u tijelu nije loša, ona nam je potrebna da bismo preživjeli. Tjelesne masnoće su od velikog značaja za apsorbovanje hranljivih sastojaka i proizvodnju važnih hormona. Međutim, postoji jedna vrsta masnoće koja je loša za vaše zdravlje: unutrašnje masti.

– Visceralna masnoća je vrsta tjelesne masti koja se skuplja duboko u trbušnom dijelu, ispod mišićnog sloja i utiče na vaše unutrašnje organe, jetru, stomak i crijeva. Ona nije ista kao masnoća na stomaku koju možete vidjeti – ističe Roksana Ehsani, nutricionistkinja američke Akademije za ishranu i dijetetiku.

– Iako ona nije vidljiva izvana, može da utiče na vaše zdravlje tako što će dovesti do višeg krvnog pritiska i poveća rizike od razvoja određenih stanja kao što su bolesti srca, moždani udar, dijabetes, insulinska rezistencija pa čak i nekih vrsta tumora – dodala je.

Jedan od načina da se smanji unutarnja masnoća je promjena ishrane, a možete da počnete jednostavnim, lakim promjenama. Za početak u ishranu dodajte jednu od najboljih namirnica za smanjenje masti u predjelu stomaka: običan, nemasni grčki jogurt.

– Istraživanje je pokazalo da hrana bogata proteinima, kalcijumom i vitaminom D može biti povezana sa smanjenjem visceralne masnoće. Zato običan nemasni grčki jogurt treba da bude hrana broj jedan za sve one koji žele da smanje ovaj tip masnoće – ističe Ehsani za portal „Eatthis“.

Najveća prednost ove namirnice je njen sadržaj proteina.

– Običan, nemasni grčki jogurt uglavnom sadrži 20-23 grama proteina po porciji (jednoj šoljici). Konzumiranje hrane bogate proteinima može da smanji osjećaj gladi i podstakne sitost. Takođe, manje je vjerovatno da ćete se prejedati ako unosite proteine tokom obroka – kaže ova nutricionistkinja.

Proteinima je potrebno mnogo vremena da se svare, što pomaže kod osjećaja sitosti. Istraživanja pokazuju i da je visok unos proteina povezan s nižim BMI, manjim obimom struka i boljim nivoom dobrog holesterola. Osim toga, jogurt sadrži probiotike koji pomažu u održavanju zdrave mikroflore creva.

UKUSAN TRIK ZA VITAK STRUK Jeftina namirnica koja topi salo na stomaku appeared first on Aloonline.ba.

aloonline.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU