Umjesto zajednice, savez: Dojučerašnji HDZ-ovci osnivaju novu stranku – HDS

Za predsjednika inicijativnog odbora HDS-a jednoglasno je izabran Ivo Tadić

Hrvatski demokratski savez (HDS) naziv je političke stranke koja bi trebala biti osnovana u Žepču, a na čijem čelu će biti dojučerašnji visokorangirani član HDZ-a Ivo Tadić koji je izabran i za predsjednika inicijativnog odbora.

Sjednica inicijativnog odbora s ciljem osnivanja nove političke stranke s hrvatskim predznakom održana je u četvrtak, a okupila je većinom bivše članove HDZ-a koji su napustili ovu stranku u valu nezadovoljstva i neregularnosti unutarstranačkih izbornih procesa na koje su ukazali mnogi također bivši članovi HDZ-a među prvima Ivo Tadić, zastupnik u Skupštini ZDŽ. HDS – Hrvatski demokratski savez će svoje djelovanje bazirati primarno na općinu Žepče, ali i Zeničko-dobojsku županiju.

“U Inicijativnom odboru su ukupno 42 osobe s prostora čitave općine Žepče, mahom mladih, visokoobrazovanih i neovisnih ljudi koji imaju novu energiju potrebnu za nužno potrebne promjene u političkom životu Hrvata Žepča ali i cjelokupne Zeničko-dobojske županije. Također, u Inicijativnom odboru su i iskusni hrvatski političari koji obnašaju funkcije zastupnika, ministara i direktora ustanova”, kazali su u saopćenju za javnost. Dodali su da je na održanom sastanku donesena odluka da će inicijativni odbor u sljedećih mjesec dana intenzivno raditi na organizaciji Izborne skupštine koja će ujedno biti i najveća skupština neke političke stranke u Žepču.

“Na Izbornoj skupštini ćemo izabrati vodstvo stranke, usvojiti Statut, Program i ciljeve koji će transparentno biti prezentirani javnosti. Plan je da HDS ponudi hrvatsku listu za Općinsko vijeće ali i kandidata za načelnika Općine Žepče na predstojećim izborima 2024. godine”, pojasnili su iz HDS-a. Za predsjednika inicijativnog odbora HDS-a jednoglasno je izabran Ivo Tadić, aktualni zastupnik u Skupštini ZDK i zastupnik u Domu naroda Parlamenta FBiH, dok je za dopredsjednika inicijativnog odbora HDS-a izabran Antonio Šimunović aktualni ministar u Vladi ZDK. Na kraju su pozvali ”sve one koji imaju ideje koje do sada nisu mogli iskazati u političkom jednoumlju općine Žepče da se priključite novom političkom projektu i zajedno naprave zaokret koji je nužan za opstanak hrvatskog naroda na ovim prostorima”, priopćeno je.

novi.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU