Unapređenje obrazovanja u skladu s međunarodnim trendovima i dobrim praksama

Ministrici za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naidi Hota-Muminović juče je direktorica Fondacije “Mulalić” Lejla Mulalić svečano uručila studiju o reformi obrazovanja u Kantonu Sarajevo pod nazivom “TOWARD SAFER LEARNING”.

Ovom prilikom naglašena je važnost nastavka saradnje sa međunarodnim istraživačima u obrazovanju, uz upoznavanje s najnovijim trendovima i primjenu najboljih praksi u obrazovnim sistemima u Bosni i Hercegovini. Razgovaralo se i o implementaciji novih metoda s ciljem unapređenja kvalitete obrazovanja i stvaranja sigurnijeg i efikasnijeg okruženja za učenje.

„Drago mi je da smo imali priliku primiti ovu vrijednu studiju pod nazivom ‘TOWARD SAFER LEARNING’. Obrazovanje je temelj naše budućnosti, a kontinuirano unapređenje obrazovnih sistema ključno je za ostvarivanje kvalitetnog i sigurnog okruženja za naše učenike. Ova studija pruža uvid u moguće reforme i pristupe koji mogu poboljšati naš sistem obrazovanja. Namjera nam je iskoristiti ovo istraživanje kao osnovu za daljnju saradnju s međunarodnim istraživačima kako bismo usvojili najbolje prakse iz cijelog svijeta. U fokusu nam je osigurati da učenici imaju pristup najboljim obrazovnim metodama i trendovima. Radujemo se implementaciji novih ideja u naš obrazovni sistem kako bismo osigurali kvalitetno obrazovanje za sve naše učenike”, istakla je ministrica Hota-Muminović.

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU