United Group se pridružuje Global Compactu Ujedinjenih nacija

United Group B.V. obavještava javnost da se pridružila inicijativi Ujedinjenih nacija Global Compact. Ovo je dobrovoljna liderska platforma koja promoviše razvoj, implementaciju i otkrivanje odgovornih poslovnih praksi širom svijeta.

Ovom objavom, United Group, u okviru koje u Bosni I Hercegovini posluje kompanija Telemach BH, i njeni servisi EON i Total TV, a medijski sadržaj emituju televizije i portali N1 i Nova BiH, se pridružuje hiljadama drugih kompanija širom svijeta koje su posvećene poduzimanju odgovornih poslovnih aktivnosti kako bi stvorili svijet kakav svi želimo.

Globalni dogovor UN-a je poziv kompanijama svuda da usklade svoje poslovanje i strategije sa deset univerzalno prihvaćenih principa u oblastima ljudskih prava, rada, životne sredine i borbe protiv korupcije, i da preduzmu akcije u podršci ciljevima i pitanjima UN-a sadržanim u ciljevi održivog razvoja (SDG). Pokrenut 2000. godine, UN Global Compact je najveća inicijativa korporativne održivosti na svijetu, sa više od 15.000 kompanija i 3.000 neposlovnih potpisnika sa sjedištem u preko 160 zemalja i više od 70 lokalnih mreža.

Vrijeme je od suštinskog značaja, a mi u United Grupi posvećeni smo integraciji odgovorne prakse u sve aspekte našeg poslovanja i radu s našim dionicima na stvaranju održive budućnosti za sve. Naša odluka da se pridružimo Globalnom dogovoru UN-a jasan je odraz posvećenosti odgovornim poslovnim praksama. Oduševljeni smo što radimo zajedno sa drugim kompanijama i zainteresovanim stranama u ovoj ključnoj inicijativi, i željni smo da doprinesemo pozitivnoj promjeni u svijetu.”- istakla je Victoriya Boklag, izvršna direktorica United Groupe.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU