Upućen prijedlog za određivanje pritvora uhapšenim na području Travnika i Viteza

Kantonalno tužilaštvo Srenjobosanskog kantona stavilo je Prijedlog za određivanje pritvora protiv trojice osumnjičenih inicijala Z. Č. (1962), F. G.-G.  (1971) te G.J. (1978) koji su se udružili radi činjenja krivičnih djela.

Osumnjičeni su lišeni slobode u akciji “Phoenix” koja je sprovedena od strane Federalne uprave policije Sarajevo i Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona po naredbama Općinskog suda Travnik i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Srednjobosanskog kantona.

Naime osumnjičenom Z.Č. se stavlja na teret da je izvršio krivično djelo udruživanje radi činjenja krivičnih djela, krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, krivično djelo krivotvorenje isprave i krivično djelo lihvarstvo.

Osumnjičenom F. G.-G. se stavlja na teret da je izvršio  krivično djelo udruživanje radi činjenja krivičnih djela, krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, i krivično djelo iz člana 69. Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije SBK Travnik.

Osumnjičenom G. J. se stavlja  na teret da je izvršio  krivično djelo udruživanje radi činjenja krivičnih djela, krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, i krivično djelo iz člana 69. Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije SBK Travnik.

Jučer su u prostorijama Tužilaštva ispitani osumnjičeni od strane postupajućeg tužioca, nakon čega je postupajući tužilac na temelju svih do sada prikupljenih dokaza utvrdio da postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni počinili krivična djela koja im se stavlja na teret, zbog čega je sudiji za predhodni postupak Općinskog suda Travniku, stavio prijedlog za određivanje pritvora prema osumnjičenima.

Pritvor se predlaže iz razloga jer postoji opasnost od bjekstva, postoje naročite okolnosti koje opravdavaju bojazan da će uništiti, sakriti ili izmijeniti dokaze i tragove važne za krivični postupak odnosno ometati krivični postupak uticajem na svjedoke i saučesnike, te da postoje naročite okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo.

Istraga  se intezivno nastavlja u predmetu.

KT Travnik

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU