16.6 C
Sarajevo
Ponedjeljak, 27 rujna, 2021

Uskoro prva faza rekonstrukcije vodvodne i kanalizacione mreže na Marijin Dvrou

Uskoro počinje prva faza rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže na Marijin Dvoru u Sarajevu.

Prva faza rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže u ulicama Kranjčevićeva, Dolina i Magribija bit će realizirana na području Općine Centar.

Sporazum za ovu namjenu potpisali su danas ministar komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo Srđan Mandić i načelnik te općine Nedžad Ajnadžić, saopćila je Vlada Sarajevskog kantona.

Resorno ministarstvo je izdvojilo 573 hiljade maraka, a Općina Centar će obezbijediti novac za potpunu obnovu asfaltne podloge u ovim ulicama.

Kako je navedeno, bit će izgađena  moderna vodovodna i kanalizaciona mreža uz ugradnju materijala koji zadovoljava najviše ekološke standarde.

Općina je već poduzela aktivnosti na izdavanju građevinske dozvole nakon čega će objaviti javni poziv za izbor izvođača radova.

- Oglašavanje - uskoro prva faza rekonstrukcije vodvodne i kanalizacione mreže na marijin dvrou

– Resorno ministarstvo je za svih devet općina, u koju spada i Općina Centar, izdvojilo sredstva u iznosu od 4.680.000 KM. Opredjeljenje ove vlade jeste nastavak saradnje s općinama, a posebno kada su u pitanju dobri projekti koji su značajni za naše građane – poručio je ministar Mandić.

(FENA) M.B.


0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -
NAJNOVIJE
Možda vas zanima