-8.1 C
Sarajevo
Četvrtak, 20 siječnja, 2022
Još

  Uskoro završetak radova na kružnom toku kod Tenisa

  -
  Radovi na izgradnji kružnog toka i ujedno na sanaciji raskrsnice ”Tenis” krenuli su u aprilu, dok je rok za izgradnju bio četiri mjeseca. Kraj je avgusta, a radovi na ovoj dionici još uvijek nisu završeni…

  Očekujemo da će svi radovi biti završeni sa početkom septembra to uključuje i horizontalnu i svaku drugu signalizaciju,” najavila je Mirela Uljić, šefica Službe za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica Grada Tuzla.

  Naime, jedna od otežavajućih okolnosti bila je činjenica da se tokom samih radova moralo uložiti dodatnih 40 hiljada maraka.  ”Čak ono što zaista nismo očekivali, bilo je potrebno sve vodovodne priključke i kanalizacione za objekte u ulici Mirze Delibašića koji su u obuhvatu ovog projekta bilo je potrebno izmijeniti,” kaže nam šefica Službe za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica Grada Tuzla.

  No, brzina radova kao i činjenica da se radi na ovoj dionici puta izaziva različita mišljenja kod građana. ”Sporo..sporo je ovo,” jasan je jedan od građana, dok drugi Tuzlak kaže:  ”Pa lijepo izgleda.. sve novo sve je ovo lijepo, bilo je zastarilo. Slušaj, malo sporo to kod nas ide, ali bit će.”

  A bit će realizovana i sanacija dionice puta od bolnice Kreka do raskrsnice na Ircu za šta je predviđeno 280 hiljada maraka. Također, u septembru je planirana i sanacija raskrsnice kod Livnice. Osim šo se radi na olakšanju saobraćanja za vozače, radi se i na poboljšanju uslova kretanja pješaka. Tako je Budžetom Grada za sanaciju trotoara, pješačkih prelaza i otklanjanje arhitektonskih barijera predviđeno 440 hiljada KM. ”Završena je sanacija trotoara na dionici od MUP-a do Suda lijevi trotoar. Trenutno su radovi u naselju Slatina iza zgrade poznate kao 16. to je najduža zgrada na Slatini… zatim ćemo preći i raditi sanaciju ispred tzv. Zgrade 12.,”objašnjava Mirela Uljić.

  No, svi ovi radovi, a posebno radovi na sjevernoj saobraćajnici uvjetuju i izmjenama u režimu saobraćaja.
  U okviru radova na sanaciji raskrsnice Tenis obustavljen je autobuski saobraćaj na dionici od raskrsnice Crveni 7 do Skvera. Saobraćaj će biti obustavljen sve do subote. U subotu će saobraćaj biti obustavljen u periodu od 7 do 13 sati. Ukupna cijena radova na završetku kružnog toka iznosi oko 520 hiljada maraka.

  RTVSlon.ba

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  spot_img
  Možda vas zanima I OVO