Uspjeli su: Studenti iz Tuzle danas napravili prvu zaštitnu masku za medicinsko osoblje

Nakon masovnog odaziva na jučerašnji apel studenata Mašinskog fakulteta u Tuzli, koji su oformili tim zajedno sa asistentima i profesorima u cilju 3D printanja i montaže zaštitnih maski za medicinsko osoblje, ali i tražili prijeko potrebne materijele, danas su uspješno i izradili prototip ove zaštitne maske.

– Sva podrška, pomoć i dosadašnji tok realizacije ovog plana daje vjetar u leđa ovim mladim i vrijednim ljudima da nastave putem kojim su krenuli i da svim snagama konkretno doprinesu u borbi protiv aktuelne pandemije. Ovim putem se zahvaljujemo svima koji su se odazvali na apel i na bilo koji način doprinijeli realizaciji ove akcije. Bez vas bi ovo sve išlo puno teže – istakli su iz Studentskog vijeća Mašinskog fakulteta u Tuzli.

Kako su istakli, za sada tim ima dovoljno materijala da se proizvodnja uspješno održi nekoliko dana, međutim zalihe su ograničene te će im uskoro trebati nova količina PETG 0.5mm plastike ili nekog materijala sličnih karakteristika.

Angažman studenata iz Tuzle je odličan primjer i drugima da udružimo snage i pomognemo našim medicinskim radnicima, našim herojima!

(Tuzlainfo.ba)

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU