-14.3 C
Sarajevo
Utorak, 25 siječnja, 2022
Još

  Pobijedimo zauvijek mRAK/ Uspješno završen rehabilitacijski kamp za mlade koji boluju od leukemije i raka

  Udruženje porodica i prijatelja djece oboljele od leukemije i drugih malignih bolesti sa područja Tuzlanskog kantona “Pipol” organizovalo je od 16. do 18.augusta ljetnu rehabilitaciju za djecu i mlade oboljele i izliječene od raka sa područja Tuzlanskog kantona.

  “Pobijedimo zauvijek mRAK” bio je zvanični slogan sedmog ljetnog rehabilitacionog kampa u kojem je uzelo učešće gotovo devedeset korisnika Udruženja iz svih općina i gradova sa područja Kantona.

  - Oglašavanje -

  Tokom trodnevnog boravka u  sportsko-rekreativnom centru S.R.C.A. Ajdinovići, Olovo, mališani i mladi izliječeni od raka, u pratnji  članova porodice, uživali su u planinskom zraku i ekološki čistoj sredni  koja je neprocjenjiva za njihovo  zdravlje, posebno za djecu i mlade koja su nedavno završili sa intenzivnim bolničkim liječenjem i kojima je ovaj kamp otvorio vrata u svijet.

  Pored organizovanih edukativnih, okupacionih, sportskih i rekreativnih aktivnosti,  korisnici projekta su uživali i u slobodnim aktivnostima: obilasku ZOO vrta, terapijskom jahanju konja, igri u slanoj sobi, kupanju u zatvorenim bazenima, masažama u spa centru,  grupnim šetnjama i neformalnim druženjima tokom kojih su razmjenjivali iskustva i sticali nova prijateljstva.

  Projekat “Pobijedimo zajedno mRAK” ima je za cilj da oporavi ono što je ljudskom oku nevidiljivo, a to su dječja duša i dječji duh, te da kreira nova, pozitivna iskustva i sjećanja kojima će se zamijeniti stare boli, rane i strahovi.

  – Okupiti na jednom mjestu djecu i mlade koji svakim novim danom koračaju hrabro na putu ka konačnom ozdravjenju, kao i djecu i mlade koji su već odavno izliječeni i nižu brojne uspjehe u obrazovanju,  sportu i u svim drugim životnim segmentima, koji su zasnovali porodice i  imaju ili trebaju dobiti svoje potomke, zaista je neprocjenjivo – saopćeno je iz Udruženja “Pipol”.


  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU
  spot_img
  TRENUTNO POPULARNO