11.6 C
Sarajevo
Petak, 12 kolovoza, 2022

Usvojen novi set odluka za podsticaj privredi na području Srednjobosanskog kantona

Na prijedlog Ministarstva privrede Srednjobosanskog kantona Vlada je na 134. sjednici usvojila odluke koje se odnose na raspodjelu finansijskih sredstava privatnim preduzećima na području kantona, a u cilju podrške tekućem poslovanju i upošljavanju novih radnika.

Usvajanjem ovih odluka raspoređena su sredstva u ukupnom iznosu od 589.861,16 KM za 33 poslovna subjekta iz drvoprerađivačke i metaloprerađivačke industrije, te iz oblasti obrtništva, za upošljavanje novih 127 radnika.

Pored toga, usvojena je Odluka o raspodjeli dijela sredstava sa pozicije „Subvencije privatnim poduzećima i poduzetnicima – za podršku skijalištima i razvoju turizma“ za 2022. godinu u ukupnom iznosu od 78.000,00 KM za 11 privrednih subjekata.

U oblasti podrške upravljanja kvalitetom podržano je privredno društvo „Bimont-Com“ d.o.o. Vitez za sufinansiranje troškova uvođenja standarda „SA 8000“.

Ministarstvo u svojim planovima i programima ima i niz novih odluka podrške privredi kantona koje će predložiti na narednim sjednicama Vlade.

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

MOŽDA VAS ZANIMA
ANKETA
Da li izlazite na izbore u BiH?
DRUGI UPRAVO ČITAJU