Utakmice Zmajeva sa Kuvajtom i Kazahstanom uz prisustvo publike

Nakon gostovanja u Francuskoj 1. septembra, nogometna “A” reprezentacija Bosne i Hercegovine će dvije utakmice odigrati na „Bilinom polju“ u Zenici

Prva je na rasporedu prijateljska utakmica sa Kuvajtom 4. septembra u 20.45 sati, dok će kvalifikacioni meč sa Kazahstanom biti odigran 7. septembra, također u 20.45.

Shodno odluci Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Zeničko-dobojskog kantona, za utakmice u Zenici bit će dozvoljeno prisustvo 6.000 gledalaca (50 posto kapaciteta stadiona).

Svi gledaoci su u obavezi da poštuju predviđene higijensko epidemiološke mjere koje se odnose na nošenje maski tokom trajanja utakmice, te poštovanje predviđene distance. Također, za ove utakmice neće biti dozvoljeno unošenje bilo kakvih navijačkih rekvizita, saopćeno je iz NSBiH.

Svi prisutni će prilikom dolaska na stadion morati da posjeduju: negativan antigenski ili PCR test ne stariji od 48 sati ili potvrdu o prebolovanom COVID-19, ne stariju od 6 mjeseci ili potvrdu o završenoj vakcinaciji.

O načinu prodaje, distribucije, te o cijenama ulaznica javnost će biti obaviještena u najkraćem mogućem roku nakon što nadležni organi NSBiH definišu neophodne pojedinosti vezane za prethodne odluke.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU