Tehnološki div Microsoft u Japanu je testirao metodu trodnevnog vikenda kako bi uvećao pozitivno ozračje među 2.300 zaposlenika te njihovu učinkovitost, piše vecernji.ba

Projekt radne reforme, kako su ga nazvali, trajao je mjesec dana, a zbog uspješnih pokazatelja vjerojatno će ga provesti i sljedeće godine u svojim podružnicama diljem svijeta. Naime, djelatnici su uz subotu i nedjelju imali i slobodan petak. I to plaćen kao da su ga odradili!

Utvrdili su kako se učinkovitost radnika povećala čak 39,9 posto te se za 25,4 posto smanjio broj slobodnih dana koje su tražili. Isto tako, utrošeno je 23,1 posto manje energije u uredima što je također donijelo tvrtki uštedu, piše Daily Mail.

Učinkovitost se povećala jer su sav posao morali obaviti kroz četiri dana u tjednu te je smanjen broj sastanaka. Velika većina radnika, 92,1 posto, izrazili su zadovoljstvo takvim pristupom.

Oni suprotnog mišljenja su pak poručili:

– Microsoft je specifična kompanija. Ne vjerujem da bi se u onim tvrtkama koje rade cijelog tjedna mogao uvesti ovakav sustav jer to bi značilo i zapošljavanje većeg broja radnika.

Komentari

avatar
  Prati komentare na ovaj članak  
Obavijest o