Kako smo zatekli na terenu, u dijelu zgrade gdje je došlo do izbijanja požara nastupila je velika materijalna šteta. Najviše su izgorjela dva stana na devetom spratu te jedan stan na desetom spratu zgrade.

Stanari iz ovih stanova požalili su nam se kako ne mogu boraviti u svojim domovima zbog nepodnošljivog smrada.

Iz Profesionalne vatrogasne brigade nisu nam mogli dati više informacija o uzrocima izbijanja požara, kao ni iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo čiji pripadnici i dalje obavljaju uviđaj na adresi Grbavička 6a.

Ono što je poznato jeste da je požaru prethodila jaka eksplozija koja je uznemirila stanare. U trenutku izbijanja požara u stanu je bila starija ženska osoba koja, na sreću, nije povrijeđena.

Za sarajevske vatogasce sinoć je bila teška noć s obzirom da je vjetar rasplamsavao požar. Prilikom intervencije dvojica policajaca su se nagutala dima te im je pružena ljekarska pomoć, a jedan od njih upućen je u zdravstvenu ustanovu. Na sreću, uspjei su lokalizovati i ugasiti požar.

Nakon uviđaja kako navodi klix koji će danas biti završen, bit će pooznato više informacija kako je došlo do izbijanja požara te šta je prouzrokovalo eksploziju.

Komentari

avatar
  Prati komentare na ovaj članak  
Obavijest o