Važno upozorenje za građane Travnika i mještane Šišave, Vitovlja…

Upozoravaju se građani, turisti i drugi posjetioci MZ-a Šišava, Vitovlje i Korićani, kao i drugi stanovnici i posjetioci općine Travnik, da za predstojeće praznike i zimsku sezonu 2021/2022. godinu:

  • što manje borave na otvorenom ili u negrijanom zatvorenom prostoru,
  • prije izlaska na otvoreno, slojevito se obući dovoljno toplom odjećom i obućom i zaštiti glavu i šake,
  • manje izlaziti na zaleđene i kliske površine i ne izlaziti na led na zaleđenim vodenim površinama zbog opasnosti od pucanja leda, propadanja u ledenu vodu i utapanja,
  • ne pale vatru na otvorenom prostoru,
  • budu oprezni sa rukovanjem električnim uređajima za zagrijavanje prostora kao i drugih peći za zagrijavanje prostora (pelet, plin, drva).
  • Uslijed pandemije potrebno je poštovati osnovne mjere za zaštitiu od bolesti COVID 19 (respiratorne zaštitne maske, mjere rastojanja između osoba 2 metra, higijena ruku).

Predhodnih godina za vrijeme nastupajućih praznika uočeno je da je privremeno napuštanje stambenih objekata za posljedicu imalo nesreće po ljude i materijalna dobra, tako da upozoravamo građane da prilikom napuštanja svojih objekata isključe nepotrebne električne stvari iz utikača i da dodatno provjere ložišta.

Napominjemo da je snježni pokrivač prekrio zaostala minska polja te vas pozivamo da obavezno poštujete znakove upozorenja i zabrane za skijanje, hodanje, prelazak puta i slično. Koristite se redovnim putnim i pješačkim pravcima i obilježenim skijaškim stazama.

Ukoliko ste zbog obilnih snježnih padavina i neočišćenih puteva ostali izolirani a u hitnoj ste situaciji (slučaj potrebe doktorske ili veterinarske pomoći, bolničkog liječenja, snabdijevanja neophodnim namirnicama ili energentima), nazovite broj 030/518-135 ili 121 s kojeg će te dobijati potrebne informacije i upute za pružanje potrebne pomoći.

Općina Travnik/Travnik.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU