Već 28 godina traži svog brata: Njegova priča će vam natjerati suze na oči ( VIDEO)

Mislim da je moj brat blizanac živ, osjećam to u dubini duše. Životna želja mi je da pronađem svog brata – riječi su ovog mladića iz Tuzle.

“Moje ime je Muris Demirović i moja priča glasi ovako. Imam 24 godine, završavam Rudarski fakultet. Rođen sam, zajedno sa svojim bratom blizancem, u Tuzli 22. 5. 1991.

Nakon poroda smo zadržani nekoliko dana u bolnici u Tuzli zbog malih problema s disanjem. Potom smo hitno prebačeni u Beograd u inkubatore s tim da sam ja bio dosta slabiji od brata, a on je bio i teži od mene za 1 kg i imao je veće šanse da preživi od mene.

Nakon nekoliko dana boravka u bolnici desilo se to da je mojim roditeljima javljeno da je moj brat umro i da dođu po mene. Roditelji su u Beogradu u bolnici zahtijevali da vide mog brata, svoje drugo dijete. U bolnici su rekli da on više nije živ, bez bilo kakvog dokaza, bez bilo čega i nisu dozvolili ništa više.

Smrtni list nisu dali na uvid, rekli su da to ne postoji. Ja mislim da je moj brat blizanac živ. Osjećam to u dubini duše, prenosi crna hronika.

Molim vas da ovo podijelite. Bolnica u kojoj smo bili u Beogradu je Institut za majku i dijete. Hvala!”, ovo je apel mladog 28-godišnjeg Tuzlaka Murisa koji je pokrenuo svoju malu istragu vođen intuicijom i snažnim osjećajem da negdje na ovoj kugli zemaljskoj živi njegov brat, blizanac.

 

Iako su se njegovi roditelji te ’91. godine morali pomiriti s činjenicom da je jedan njihov sin umro, danas ga podržavaju u njegovom nastojanju da otkrije pravu istinu što se zapravo dogodilo u Beogradu na Institut za majku i dijete gdje su blizanci dovedeni iz Tuzle nakon komplikacija, jer sumnja da nešto nije kako treba je oduvijek postojala u ovoj obitelji.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU