Večeras počinje sanacija pružnog prijelaza kod Energoinvesta

Sanacija pružnog prijelaza kod Energoinvesta – spoj ulica Džemala Bijedića i Tvornička, počet će večeras u 22 sata, saopćeno je iz Direkcije za puteve KS.

Naime, zbog lošeg stanja tramvajske infrastrukture na spoju glavne gradske longitudinale i ulice Tvornička došlo je do pucanja asfalta uz šine. Planirano je da KJKP RAD izvrši uklanjanje postojećeg sloja asfalta kod pružnog prijelaza, zatim će KJKP GRAS izvršiti radove na saniranju asfaltnih šina, a potom će se izvršiti ponovno asfaltiranje pružnog prijelaza.

S obzirom da trenutno ne postoji mogućnost kvalitetnog saniranja asfalitnih šina, radovi koji će se izvršiti su privremenog karaktera, a u martu 2020. godine planiran je početak rekonstrukcije kompletne tramvajske infrastrukture, kada će biti urađeno i trajno rješavanje pružnog prelaza.

Za potrebe izvođenja navedenih radova će, u skladu s Rješenjem Ministarstva saobraćaja, biti u potpunosti obustavljen cestovni saobraćaj preko pružnog prijelaza, a saobraćaj će se preusmjeravati na alternativne pravce i to u večeras od 22 sati do sutra, 26. jula, ujutro u 7 sati.

(FENA)


Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU