Vedro i hladno…


Danas se očekuje pretežno sunčano vrijeme u Hercegovini i jna ugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne se prognozira dugotrajna magla ili niska oblačnost. Tokom noći na srijedu naoblačenje u cijeloj zemlji.

Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -8 i -2°C, na jugu zemlje do 2°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 3°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C.

U Sarajevu se prije podne očekuje magla ili niska naoblaka. Sunčanije u drugoj polovini dana. Najniža jutarnja temperatura zraka oko -6°C, a najviša dnevna temperatura zraka oko 2°C.

U srijedu u Bosni i Hercegovini prognozirano je oblačno vrijeme. Sniježne padavine se prognoziraju uglavnom na području Krajine i moguće su na dijelu centralne i jugozapadne Bosne. U Hercegovini kiša. Padavine se ne očekuju na istoku i sjeveroistoku Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -7 i -2°C, na jugu zemlje od 2 do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 4°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C.

U četvrtak će u našoj zemlji biti oblačno. Prognozira se većinom kiša, a sniježne padavine su moguće na području Krajine. Glavnina padavina na području Krajine, jugozapada Bosne i u Hercegovini. Na planinama može padati snijeg. Umjereno jako jugo, povremeno sa jakim udarima, na području Hercegovine i jugozapada Bosne.

U većem dijelu Bosne slab vjetar istočnog i jugoistočnog smjera. Temperatura zraka tokom cijelog dana na području Krajine između -2 i 1°C. Najniža jutarnja temperatura zraka u ostalim područjima većinom između -2 i 4°C, a na jugu zemlje od 6 do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8°C, na jugu zemlje od 10 do 14°C.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU