6.6 C
Sarajevo
Utorak, 6 prosinca, 2022

Velika zvijezda DJ Solomun dolazi u Sarajevo, sav prihod za pomoć Sigurnoj kući

Pomoć revitaliziranju Sigurne kuće u Sarajevu, te adaptacija životnog prostora za njene korisnice bit će u fokusu predstojećeg gostovanja u glavnom gradu BiH planetarno popularne zvijezde bh. porijekla DJ Solomuna.

Kako je saopćeno iz projekta KlabikaXSolomun, sama realizacija ideje počela je 2015. godine kada je planetarno popularni DJ odlučio po prvi put posjetiti prijestonicu Bosne i Hercegovine. Kompletan projekt je zasnovan na humanitarnoj ideji na osnovu koje se Mladen Solomun odriče honorara i zarađeni novac od ulaznica za događaj se investira u dobrotvorne svrhe.

Pomno se biraju lokacije za njegov nastup i to je dio njegovog globalnog autorskog potpisa. Ovogodišnji nastup DJ Solomuna je planiran za 23. augusta, sa ekskluzivnim after partijem po završetku nastupa.

Ovo je njegov četvrti dolazak u Sarajevo, odnosno do sada su realizovana tri događaja od 2015. do 2017. godine. Ti događaji ukupno su trajali 48 sati programa, te privukli više od 4.000 posjetilaca, kako domaćih tako i stranih, čija je podršla generisala iznos od 56.550 KM za donaciju.

  Pjesma "Jugo" zablistala uz sjajne vokale Maxa Hozića i Mateja Mudrovčića

Odricanjem od honorara u humanitarne svrhe, u saradnji sa lokalnim organizatorima svake godine realizuje akcije podrške lokalnim udruženjima, omladinskim centrima, dječijim domovima i Sigurnoj kući u Sarajevu kojoj će i ove godine biti usmjerena sredstva za revitalizaciju od prihoda sponzorstva u iznosu od 30.000 KM.

Projekat inovativnog tima Klabike nakon tri uspješne godine je prvi put prepoznat od strane lokalne institucije, a radi se o Turističkoj Zajednici Kantona Sarajevo. Na svojevrstan način organizacija ovako velikog nastupa u centralnom dijelu grada bez ulaznica, zahvalnica je Mladenu Solomunu od Turističke Zajednice KS za sve do sada učinjeno u svrhu podrške Bosni i Hercegovini, ali i pozicioniranju Sarajeva kao atraktivne destinacije na globalnoj mapi muzičke industrije, saop’ćio je tim KlabikaXSolomun.


Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Supported by TNT Grupacija
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU