VELIKI SKANDAL U NBA LIGI: Kevin Durant sve šokirao izjavom o marihuani

Javna je tajna da je uživanje u marihuani veoma prisutno u NBA ligi. Bivši američki košarkaš Kenyon Martin priznao je da 85% košarkaša puši marihuanu.

Riječ je o psihoaktivnoj supstanci koja, dokazano, ne utječe na sportsku izvedbu sportaša, ali ona je i dalje zabranjena u NBA ligi. Pravilnik propisuje suspenziju od nekoliko utakmica ako igrač padne na testu, ali fora je u tome što NBA košarkaše uopšte ne testira na tu vrstu droge.

Mnogi košarkaši zatražili su od organizacije da makne marihuanu s popisa zabranjenih sredstava, a među njima je i Kevin Durant (30) koji je marihuanu usporedio s – kahvom.

“Većina mojih suigrača pije kahvu svakog dana uoči utakmice i nakon nje. Oni su ovisni o kofeinu, u čemu je razlika? Marihuana je biljka koja okuplja ljude u radosti i zadovoljstvu” – rekao je Durant pa se zauzeo za marihuanu.

“Marihuana ne šteti nikome, već pomaže i spaja ljude. Mislim da se o tome ne bi trebalo pričati u današnje vrijeme. Marihuana je jedna od onih supstanci koje ili voliš ili ne voliš. Ako je voliš, uživat ćeš u njoj, a ako je ne voliš, nećeš je ni probati ili ćeš brzo odustati – rekao je košarkaš Brooklyna kojeg nema na parketima još od juna i ozljede Ahilove tetive.

U SAD-u je u devet saveznih država (Aljaska, Kolorado, Kalifornija, Maine, Massachusetts, Nevada, Oregon, Vermont i Washington) dopuštena upotreba i kupovina marihuane, a većina država dopušta konzumaciju kanabisa u medicinske svrhe.

Svoje iskustvo sa marihuanom podijelio je i Matt Barnes koji je 2018. godine osvojio naslov s Golden Stateom.

“Šest sati prije svake utakmice popušio bih jedan joint. Ujutro bismo imali pucački trening, otišao bih kući ili u hotel, “zamotao joint”, popušio i otišao spavati, pa tuš, nešto lagano i sitno pojeo te istrčao na parket. Pitate li trenere i vlasnike klubova znaju li da igrači puše, naravno da znaju! Osim toga, pa i gazde s vremena na vrijeme popuše joint” – poručio je penzionisani košarkaš.

Dakle, većina košarkaša puši marihuanu, ali NBA liga i dalje je ne želi maknuti s popisa zabranjenih sredstava. Neki tvrde da im pomaže u smanjenju bolova, a neki jednostavno žele biti ‘high’.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU