(VIDEO) DA LI STE ZNALI? Ovo su „tajne funkcije“ pojasa u automobilu

Ne treba ni da pominjemo koliko je važan sigurnosni pojas u automobilu.

Osim osnovne namjene, mogli biste da ga iskoristite za još nekoliko stvari.

Kako je na TikToku objasnio influenser Brat Cong, sigurnosni pojas u atomobilima ima više od jedne funkcije, a većini vozača one ne bi pale na pamet.

Nabrojaćemo ovdje četiri malo manje poznate (pored one najbitnije, da se vežete), pa sami prosudite da li ćete ih sve koristiti.

@conggeshuoche The Hidden secrets of car seat belts!#fpy#fyp#tiktok#fypシ#foryoupage#foryou#fypage#fy#foryourpage#drivingtips#tips#learnontiktok#howto#goodpoint ♬ 原聲 – 聪哥说车

1. Guranje automobila

Automobil se pokvario, a nema nikoga da vam pomogne oko guranja kako biste ga doveli na neko bezbjedno mjesto? Nema problema. Izvucite sigurnosni pojas napolje, fiksirajte ga vratima, a zatim ga stavite na rame. Na ovaj način, automobil ćete moći da pogurate sami, punom snagom.

2. Čistoća vozila

Kada kupujete polovan automobil, pokušajte da izvučete pojas do kraja, i vidite da li na njemu ima nekih fleka, plijesni, buđi… ako uočite bilo šta što ne bi trebalo da bude tu, velike su šanse da je automobil bio u vodi prije prodaje.

3. Datum proizvodnje

Ovo se ponovo odnosi na polovnjake – na dnu pojasa nalazi se datum proizvodnje vozila, i to možete da uporedite sa datumom koji se nalazi na pločici kod vrata. Ako se datumi ne slažu, znači da su neki dijelovi mijenjani i da je auto možda učestvovao u nesreći – u tom slučaju, zapitajte se da li bi zaista trebalo da ga kupite.

4. Razbijanje stakla

U slučaju nužde, odnosno kada ste zaglavljeni, možete da iskoristite metalni dio pojasa kako biste razbili prozorsko ili vjetrobransko staklo, i na taj način izašli iz automobila. Nadamo se da vam ovo neće zatrebati, ali dobro je znati da može da posluži.

BONUS VIDEO:

(VIDEO) DA LI STE ZNALI? Ovo su „tajne funkcije“ pojasa u automobilu appeared first on Aloonline.ba.aloonline.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU