5.5 C
Sarajevo
Četvrtak, 9 prosinca, 2021
Još

  (VIDEO) Najaktuelnije vijesti iz Tuzle

  ()

  Najaktuelnije vijesti iz Tuzle…

  Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u operativnoj akciji „Bratilo“ pretreseali  12 lokacija na području općine Kladanj. Operativna akcija „Bratilo“ se provela u skladu sa naredbom Općinskog suda u Živinicama a pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva uz pružanje pomoći policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, saopćeno je iz SIPA-e, dok su iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona saopštili da se osumnjičeni bavi trgovinom internet signala’ te su se pretresom tražili elektronski uređaji-računari, routeri, hubovi, telefoni, razne vrste primopredajnih antena, mrežni softveri i sl.

  Ministar privrede Tuzlanskog kantona Mevludin Hodžić potpisao je danas ugovore sa predstavnicima 32 srednja preduzeća sa područja TK za grant sredstva podrške razvoju kantona za 2021. godinu. Srednja preduzeća ovim će sredstvima moći nabaviti opremu, alate i repromaterijal. Srednji subjekti male privrede su fizička i pravna lica koja upošljavaju prosječno godišnje manje od 250 osoba.

  Povodom 18. oktobra, Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima, Uprava policije MUP-a TK, Udruženje Zemlja djece u BiH i World Vision BiH provode kampanju informisanja građana o ovom fenomenu i apeliraju na stavnovništvo da policiji prijave svoja saznanja u vezi trgovine ljudima. Prema evidenciji Centara za socijalni rad sa područja TK, u periodu od 2015. do 2019. godine evidentirano je ukupno 257 djece koja stalno ili povremeno prosjače, samostalno ili u pratnji roditelja/staratelja…

  Vijesti pogledajte OVDJE

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  Možda vas zanima I OVO