4 C
Sarajevo
Srijeda, 1 veljače, 2023

(VIDEO) Penzioner uhapšen jer je nazvao službu za korisnike telekoma čak 24.000 puta

(video) penzioner uhapšen jer je nazvao službu za korisnike telekoma čak 24.000 putaSamo u oktobru Akitoshi Okamoto iz Kasukabe Cityja navodno je nazvao besplatni broj japanskog telekomunikacijskog giganta KDDI-ja 411 puta u jednoj sedmici kako bi se žalio zbog toga što njegov telefon nije mogao uhvatiti radijske prijenose.

U posljednje dvije godine KDDI je registrirao oko 24.000 poziva od Okamota, što čini prosječno 33 telefonska poziva dnevno, ali korporacija je podnijela tužbu protiv njega tek prošle sedmice, kad je učestalost žalbi postala previše nepodnošljiva.

Primanje 411 telefonskih poziva pritužbe od 71-godišnjaka tokom jedne sedmice navodno je uzelo danak za zaposlenike call centra kompanije i opstruiralo njihove mogućnosti da pomognu ostalim klijentima kompanije s njihovim problemima. Kako nisu znali šta bi napravili, pozvali su policiju da im pomogne riješiti situaciju, prenosi Oddity Central.

71-godišnji penzioner iz Japana nedavno je uhapšen i optužen za opstrukciju poslovanja nakon što je navodno nazvao besplatni broj svog telekom operatera 24.000 puta u posljednje dvije godine kako bi se žalio na usluge i tražio izvinjenja.

Prema japanskim medijima, Okamoto je ponekad zvao broj za podršku samo da bi zatražio da predstavnici kompanije “dođu i izvine se zbog kršenja ugovora i nepoštene poslovne prakse”.

  Incidencija COVID-19 pala na najniži nivo u posljednje dvije sedmice u Njemačkoj

Okamoto je uhapšen prošli mjesec i trenutno je pod istragom. Optužen je za opstrukciju poslovanja, japanski zločin koji se općenito definira kao ometanje nečije sposobnosti redovnog poslovanja.

71-godišnjak sebe smatra žrtvom, no reakcije na njegove žalbe bile su podijeljene. Dok neki vjeruju da bi korporacije poput KDDI-ja mogle riješiti takve situacije bolje, drugi su uvjereni da je penzioner pretjerao.

“Vjerovatno vjeruje da se zbog toga što je žrtva ima pravo grozno ponašati prema drugima”, komentirao je jedan korisnik Twittera. “Izgleda da su ga trebali ranije prijaviti”, dodao je drugi.

Okamotov ekstremni slučaj primjer je problema koji će se u Japanu vjerovatno pogoršati u godinama koje dolaze. Zbog sve starije populacije tehnološki divovi moraju posvetiti više vremena obrazovanju starijih osoba, a također im pomažu u svakodnevnim zadacima poput slanja e-pošte ili pretplate na streaming usluge.

https://youtu.be/NWHndQ4JQOw

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU