(VIDEO) Robotaksi nije upoznat s banderom, udario je direktno u nju

Nakon povlačenja GM-ovog Cruise robotaksija prošle godine zbog nesreća, sličan problem sada ima i Googleov Waymo. Njihova autonomna vozila imaju poteškoća u prepoznavanju i izbjegavanju rasvjetnih stubova, što je dovelo do opoziva 672 vozila.

Problem je otkriven 21. svibnja kada je Waymo taksi u Phoenixu udario u drveni rasvjetni stub. Istraga je pokazala da vozila mogu udariti u takve objekte zbog nedostataka u percepciji i mapiranju. Waymo je ažurirao softver kako bi poboljšao reakcije vozila na ovakve objekte, ali ovaj incident pokazuje da još uvijek ima mnogo posla oko potpuno autonomne vožnje.

Nedavno je korisnik društvenih mreža objavio video gdje je zaustavio Waymo vozilo majicom s natpisom “stop”, što je dodatno ukazalo na ranjivost sistema. Unatoč ažuriranjima, Waymo će i dalje raditi na sigurnosti svojih autonomnih vozila kako bi izbjegao nesreće poput onih koje su bile problematične za Cruise.

Objava (VIDEO) Robotaksiji nemaju pojma o fiksnim objektima, udaraju izravno u njih – prvi put se pojavilo na PressMedia.

Izvor: ( pressmediabih.com / TNTPortal.ba )

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU