Video/Sarajevska priča bit će sjajan uvod u obilježavanje 40 godina od održavanja Sarajevske olimpijade

Današnji susret je prilika za analizu ostvarenog, ali i za najavu projekata koje imamo u planu realizirati tokom naredne 2024. godine, kazala je novinarima gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić.

I pored skromnih nadležnosti budžetskih sredstava, svakodnevno predano radimo, vođeni energijom i ljubavlju prema ovom gradu.Naš motiv je i beskrajna podrška naših sugrađanki i sugrađana, uvaženih gradskih vijećnica i vijećnika, sjajnih ljudi iz Gradskog savjeta, domaćih i stranih partnera. Na tome smo iskreno zahvalni, dodala je.

Nastavljajući projekat započet prošle godine, u ovoj 2023. Grad Sarajevo restaurirao je fasade na 9 objekata u Titovoj, Kaptolu, Pruščakovoj i Safvet-bega Bašagića. Trenutno se izvode radovi na fasadi Beledijii zgrade u ulici Brodac.

I u 2004.za novu razglednicu Sarajeva, i za ljepše lice našeg grada, gradonačelnica je istakla neke od projekta. Medju njima su :

revitalizacija Gospođicine kuće, radovi i na fasadi nekadašnjeg JAT-ovog nebodera, Srednje škole poljoprivrede prehrane veterine i uslužnih djelatnosti na Drveniji, i u ulicama Kaptol, Mula Mustafe Bašeskije, Kulina bana, Radićevoj i Jadranskoj.

Istovremeno radi se na izradi projekta za restauraciju fasada na Marijin Dvoru, Zelenih beretki i u Titovoj.

Izrazila je sreću i zadovoljstvo I ovaj put izražavam svoju sreću i ponos što smo i, pored brojnih prepreka, uspjeli u naumu da naše Sarajevo dobijespomenik bosanskom kralju Tvrtku I Kotromaniću. Podignut 30. avgusta – na dan potpisivanja Povelje Kulina bana, preko puta zgrade Predsjedništva BiH, gdje mu je i mjesto. Meni jedan od najdražih poklona Grada Sarajeva građankama i građanima Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

Pod vodiljom da Sarajevo jeste i želi biti grad po mjeri djeteta, neupitna je naša posvećenost obnovi starih i izgradnji novih dječijih igrališta i vrtića.

Pogledajte kompletan video sa naovogodišnjeg pressa gradonačelnice Sarajeva

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU