(VIDEO) Snažni zemljotresi pogodili Zagreb/ Pucali zidovi na zgradama, oštećeni automobili!

Dva snažna zemljotresa pogodila su jutros Zagreb i sjeverozapad Hrvatske, prilikom čega je pričinjena velika materijalna šteta, a ljudi su u strahu istrčavali na ulice, prenosi klix.ba

Kako piše Index.hr, zemljotres jačine 5,3 stepena po Richteru zabilježen je u 6:23 sati, a epicentar je bio sedam kilometara zapadno od Zagreba na dubini od 10 km. Nešto kasnije se ponovo osjetio potres jačine 5,2 stepena po Richteru.

Usljed zemljotresa su popucali zidovi na zgradama u Vrbiku i u Draškovićevoj ulici gdje je uništen krov. Prilikom otpadanja komada zidova oštećen je veliki broj parkiranih automobila.

Građani su panično izašli na ulice nakon zemljotresa zbog kojeg su se rušile police u njihovim stanovima. Hrvatska policija upozorila je građane koji su na ulicama da se odmaknu od zgrada i električnih kablova i stubova.

“Jako, jako snažan u Zagrebu. Izbacio me iz kreveta. Iduće podrhtavanje je bilo lakše, ali neugodno”, “Jako je zatreslo i bilo jako glasno. Moja zgrada je cijela popucala”, “Zgrada se njihala. Užas”, samo su neki od komentara preplašenih građana, prenosi Večernji list.

Informacija o eventualno povrijeđenim zasad nema, a hrvatski mediji javljaju da je pričinjena velika materijalna šteta.

Kako javljaju portali, zemljotres se osjetio i u Krajini.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU