(VIDEO) U Hrvatskoj otkriveni migranti u zašarafljenim sanducima!

Policajci Policijske uprave vukovarsko-srijemske spasili su u utorak devet migranata – tri muškarca, dvije žene i četvero maloljetnika – zatočenih u drvenom sanduku u teretnom vozilu kojim je upravljao krijumčar iz Ukrajine.

Na autocesti Zagreb-Lipovac u blizini odmorišta Rastovica policija je prilikom kontrole u teretnom prostoru Volkswagen Craftera poljskih regitarskih tablica uočila sanduk načinjen od građevinskih ploča iverja kakav se koristi za prijevoz dijelova strojeva.

Sanduk je bio zatvoren vijcima, a iz njega su dopirali uznemireni glasovi više osoba. Njegovim otvaranjem pronašli su i vjerojatno spasili živote devetero stranih državljana, priopćeno je iz Ministarstva unutarnjih poslova Hrvatske.

Naime, u trenutku otvaranja sanduka policijski službenici osjetili su znatno povišenu temperaturu te ustajali zrak. Osobama je odmah ponuđena ljekarska pomoć, dok je Centar za socijalnu skrb maloljetnicima imenovao posebnog skrbnika.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su svi strani državljani nezakonito prešli državnu granicu Hrvatske. Sedam članova obitelji iz Irana izrazili su namjeru za podnošenjem zahtjeva za međunarodnom zaštitom, dok su dva državljana Iraka ovu mogućnost odbila te su smješteni u Tranzitno-prihvatni centar za strance u Tovarniku do okončanja postupka.

Vozač teretnog vozila, 21-godišnji državljanin Ukrajine, uhapšen je zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u RH te se nad njim provodi kriminalističko istraživanje, prenosi Hina.

S tim kaznenim djelom se u vezu dovode i 24-godišnji i 25-godišnji državljani Poljske koji su uhapšeni na graničnom prijelazu Macelj i privedeni u PU vukovarsko-srijemsku.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU