Vijeće ministara danas o zajmu između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj

Na Sjednici Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, zakazanoj za danas, na dnevnom redu će se naći Nacrt sporazuma o zajmu (programski zajam za razvojnu politiku zdravstvenih sektora u Bosni i Hercegovini) između Bosne i Hercegovine i Međunarodne banke za obnovu i razvoj, s Osnovama za zaključivanje navedenog sporazuma, čiji je predlagač Ministarstvo finansija i trezora BiH.

Na predloženom dnevnom redu je Nacrt odluke o ratifikaciji Dodatka sporazumu između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Hrvatske o održavanju i rekonstrukciji cestovnih mostova na državnoj granici, te Nacrt odluke o ratifikaciji Sporazuma o finansiranju godišnjeg akcionog plana u prilog paketu za energetsku podršku za Zapadni Balkan u korist Bosne i Hercegovine za 2023. godinu između Evropske unije, koju predstavlja Evropska komisija i Bosne i Hercegovine, koju predstavlja Direkcija za evropske integracije Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, a koje je predložilo Ministarstvo vanjskih poslova BiH.

Ministarstvo finansija i trezora BiH također je u proceduru uputilo Prijedlog odluke o isplati neraspoređenih grant sredstava po Sporazumu o investicijskom grantu zaključenom između Bosne i Hercegovine i Evropske investicijske banke 27. april 2017. godine za projekt Koridor Vc “Izgradnja dionice autoputa Svilaj – Odžak” (WBIF CF 1006 BIH TRA), najavljeno je iz Vijeća ministara BiH.

Sjednica je zakazana u 11.00 sati u zgradi institucija Bosne i Hercegovine.

BHRT

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU