Vijeće ministara razmatra osnivanje Vijeća za osobe sa invaliditetom u BiH

Vijeće ministara BiH na čelu sa predsjedavajućom Borjanom Krištom danas će od 12:30 sati održati 17. sjednicu na kojoj je planirana diskusija o 39 tačaka dnevnog reda.

Od planiranih 39 tačaka koje će se naći na dnevnom redu, državni ministri danas će razmatrati prijedlog odluke o formiranju Vijeća za osobe sa invaliditetom Bosne i Hercegovine.

Osim toga, na stolu će se naći i prijedlog odluke o imenovanju Komisije za izbjeglice i raseljena lica BiH, kao i prijedlog pravilnika o finansiranju istraživanja, razvoja i unapređenja sistema javnih nabavki u BiH.

Vijeće ministara danas će zaprimiti i informaciju o isteku mandata od tri mjeseca Alenu Huskoviću, v.d. zamjenika direktora Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja BiH.

Pred ministrima će se naći i završni izvještaj o provođenju Gender akcionog plana BiH za period od 2018. do 2022. godine.

Na dnevnom redu su još i izvještaj o pregovorima za zaključivanje Sporazuma o ekonomskoj saradnji između BiH i Republike Koreje, izvještaj rada RAK-a za prethodnu godinu kao i pitanja poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

klix.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU