Vikend izazov za Kraljeve

Ovog vikenda održavaju se dva sportska događaja u kojima će glavni akteri biti i nogometaši NK Jajce, Kluba koji s ponosom nosi ime Grada Jajca.

Prvi je u subotu 03.06.2023.godine u Donjem Vakufu od 14,30 kada će se odigrati utakmica posljednjeg kola Lige kadeta SBK/KSB između FK Radnik i NK Jajce nakon čega će se održati ceremonija dodjele pehara i medalja za ovosezonskog prvaka – NK Jajce! Kadeti iz Kraljevskog Grada imaju impozantan skor od 14 pobjeda i samo jednim neriješenim ishodom iz prethodno odigranih 15 utakmica uz gol razliku 77:8!!! Osim toga, nekolicina ih istovremeno nastupa za seniorsku selekciju.

vikend izazov za kraljeve
vikend izazov za kraljeve

Drugi je u nedjelju 04.06.2023.godine u Vitezu od 17,30 kada će se odigrati finalna utakmica Kantonalne lige SBK/KSB u kojoj se sastaju pobjednici grupe „A“ i grupe „B“ FK Fojnica – NK Jajce, nakon čega će se održati ceremonija dodjele pehara i medalja. Pobjednik će postati prvak SBK/KSB za 2022/2023 te ostvariti plasman u Dugu ligu Zapad. Kraljevi su natjecanje u grupi „B“ također završili bez poraza – 12 pobjeda i 2 neriješena ishoda uz gol razliku 51:8.

„ Bez obzira na rezultate u ove dvije utakmice mogu ustvrditi da imamo odličnu sezonu iza sebe u svim kategorijama. U pogonu smo od početka godine i sav taj rad i trud sada dolazi na naplatu. Vjerujem da i u vikendu pred nama nećemo razočarati svoje navijače, kao i uvijek dat ćemo svoj maksimum i nadamo se pobjedama,“ istakao je trener Nijaz Zukić.

Inače, u 2023. godini selekcije NK Jajce su odigrale 64 utakmice. Skor Kraljeva je impozantan:
47 pobjeda, 7 neriješenih, 10 poraza, 270 datih : 98 primljenih golova, 148 osvojenih bodova!
U Jajce su već donijeli titulu prvaka SBK/KSB u futsalu za selekciju pretpionira, a po prvi puta imaju i dvije U13 reprezentativke – Enu Kasum i Nataliju Marušić!

Piše: Edo Ekmeščić

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU