Više od 500 migranata krenulo prema Blažuju u pratnji policije, uklonjeno šatorsko naselje u Tuzli

Akcija premještanja nekoliko stotina migranata, koji su ilegalno boravili u Tuzli na platou ispred glavne autobuske i željezničke stanice, počela je u srijedu ujutro. Oni su smješteni u autobuse koji su krenuli prema prihvatnom centru Blažuj kod Sarajeva.

VELIKA AKCIJA U TUZLI/ Počelo izmještanje migranata sa platoa Autobuske stanice?!

Prema procjenama u Tuzli je boravilo gotovo 700 migranata, prenosi Anadolija.

Pripadnici Policijske uprave Tuzlanskog kantona jutros su asistirali službenicima Službe za poslove sa strancima u akciji izmiještanja migranata sa platoa glavne autobuske stanice u Tuzli.

“Služba za poslove sa strancima započela je koordinirati aktivnosti iz svoje zakonom propisane nadležnosti u vezi s izmještanjem migranata na uslovniju lokaciju. Asistenciju pružaju policijski službenici Uprave policije MUP-a TK”, kazala je glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK Amra Kapidžić.

Improvizirano šatorsko naselje

Uslovnija lokacija je Migrantski centar u Blažuju, a preduzete aktivnosti su epilog nedavnih sastanaka ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića sa gradonačelnikom Tuzle Jasminom Imamovićem i premijerom Tuzlanskog kantona Denijalom Tulumovićem.

Migrantska kriza na području Tuzle počela je eskalirati proteklih nekoliko dana. Osim međusobnih fizičkih obračuna proteklih dana zabilježeni su i napadi migranata na lokalno stanovništvo. Zbog velikog straha za svoju sigurnost, građani su potpisivali peticije za dislociranje migranata iz ovog grada.

Šatrosko naselje u Tuzli je uklonjeno.

(Anadolija/Klix)

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU