Višestruki lopov iz Hadžića uhapšen jučer, u više navrata provaljivao u stambene objekte i motorna vozila

Višestruki lopov iz Hadžića uhapšen je sinoć na području isteimene općine.

Mladić inicijala V.Š. rođen 1994. godine tereti se da je u više navrata u Hadžićima počinio krađe i teške krađe u stambene objekte i motorna vozila.

Prilikom pretresa pronađena su i dva paketića droge koja asocira na “speed”.

Dana 06.03.2024. godine u 14:30 sati u ulici Žunovačka, općina Hadžići, policijski službenici PU Hadžići i Trnovo lišili su slobode V.Š., rođen 1994. godine u Sarajevu, nastanjen u Hadžićima zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela Krađa, Teška krađa i Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga /član 286. stav 1., član 287. stav 1. i član 239. stav 3. KZ FBiH/.

Osumnjičeni je u prethodnom periodu na području općine Hadžići počinio više krađa i teških rađa u stambene objekte i motorna vozila. Prilikom pretresa kod njega su pronađena i oduzeta dva paketića s materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu speed.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a 30-godišnjak je predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo“, saopćeno je iz MUP-a.

The post Višestruki lopov iz Hadžića uhapšen jučer, u više navrata provaljivao u stambene objekte i motorna vozila appeared first on Sarajevska sehara.

sarajevskasehara.com

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU