Vitez: U srijedu novi prosvjed malinara

Proizvođači malina i jagoda iz Busovače, Viteza i Novog Travnika najavili su novi prosvjed ispred poduzeća Natural food u Vitezu nakon što je istekao rok koji su dali poduzeću za plaćanje voća koje su pobrali i predali do polovice srpnja.

Emir Grizić, proizvođač malina i jagoda iz Busovače, kazao je da malinari u ponedjeljak idu u policiju najaviti novi prosvjed.

“Ništa još nije uplaćeno, u ponedjeljak idemo policiji najaviti novi prosvjed na kojem će biti puno više ljudi”, rekao je Grizić.

S firmom su, kaže, u kontaktu, ali ne dobivaju nikakve odgovore.

“Iz firme nitko ništa ne govori, nitko ništa ne zna, samo prebacuju lopticu jedni na druge. Mi više nemamo vremena čekati. Tražit ćemo svoje maline natrag, a na prošlom sastanku obećali su nam, ako ne uplate u dogovorenom roku, da su suglasni s tim da nam vrate maline”, kazao je Grizić.

Prosvjed će, kaže, biti najdalje do srijede. Kao i prošli put, iz poduzeća Natural food nisu odgovorili na naše telefonske pozive.

Podsjetimo, oko 300 proizvođača ove godine od firme nije dobilo niti feninga iako su čitavo vrijeme uredno predavali proizvode.

drukciji.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU