15 C
Sarajevo
Ponedjeljak, 27 rujna, 2021

Vlada Brčko distrikta: Ugošćeni sudionici turnira veterana u malom nogometu

Glavni koordinator Vlade Brčko distrikta BiH Sead Šadić ugostio je u subotu u Gradskoj vijećnici takmičare turnira veterana u malom nogometu koji se ovog vikenda održava u distriktu Brčko u okviru manifestacije “Susret s Europom”.

Prijemu su nazočili organizatori turnira; predstavnici UG “Raja sa Ficibajera”, kao i predstavnici UG “Veteran” s Ficibajera, NK “Čelik” (SR NJemačka) i UG “Bordo-bijeli veterani i prijatelji” (veterani NK “Sarajevo”), priopćeno je iz Ureda Vlade Brčko distrikta BiH.

Šadić je ovom prilikom podsjetio da Vlada Brčko distrikta BiH godinama unazad podržava ovu aktivnost.

-Nama je bilo značajno da smo se mogli pohvaliti uspjesima koje su ostvarili nogometni klubovi u našoj lokalnoj zajednici – kazao je on, podsječajući na uspjeh ŽNK „Lokomotiva“ koji su osvojili drugo mjesto u KUP-u BiH.

-S neizvjesnošću iščekujemo i nedjeljnu utakmicu u kojoj će se NK ‘Jedinstvo’ boriti za plasman u prvu ligu Republike Srpske. Vjerujem da će tradicija ovakvih druženja veterana i sportskih susreta, biti nastavljena i u budućnosti – poručio je Šadić.

Mirsad Fazlagić, proslavljeni nogometaš NK “Sarajevo”, rekao je da tradicija druženja nogometnih klubova “Jedinstvo” i „Sarajevo“ započela prije mnogo godina, a samim tim i razmjena iskustva između igrača kao i prijateljstvo dva grada.

- Oglašavanje - vlada brčko distrikta: ugošćeni sudionici turnira veterana u malom nogometu

-Peti put sam u Gradskoj vijećnici u Brčkom i posebno me veseli što su predstavnici vlasti u gradu prepoznali pozitivne strane našeg druženja – kazao je Fazlagić.

Predsjednik UG “Raja s Ficibajera” Mirza Abadžić, u ime organizatora, podsjetio je da su ranijih godina u Brčko dolazili i prijatelji iz Ptuja i Banske Bistrice, koji su, kako je rekao, na žalost ove godine bili spriječeni.

-Cilj našeg okupljanja, osim druženja i ljubavi prema nogometu, jeste i promoviranje ideje distrikta Brčko kao multikulturalne zajednice, spajanje ljudi i ideja – poručio je Abadžić.

(FENA)


0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -
NAJNOVIJE
Možda vas zanima