16.6 C
Sarajevo
Utorak, 9 kolovoza, 2022

  Nigerijski studenti koje je hrvatska policija ilegalno prebacila u BiH uskoro idu kući

  Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić, na jučerašnjoj konferenciji za medije, na pitanje o Nigerijcima, koji su spletom nesretnih okolnosti i bahatošću policije Republike Hrvatske ilegalno završili na tlu naše zemlje, je kazao da su pristali ući u tzv. AVR program dobrovoljnog povratka.

  “Uz njihovu saglasnost mi ih možemo vratiti u zemlju njihovog porijekla, bez da ih izlažemo dodatnim procedurama, readmisijama itd. Odmah da kažem da su oni iskazali veliki strah od povratka u Hrvatsku, da bi mogli biti dodatno maltretirani. Jednostavno se boje za svoj život”, izjavio je Mektić.

  S obzirom na strah za život i činjenicu da u BiH nisu podnijeli zahtjev za azil, dvojici nigerijskih studenata će uskoro biti omogućen povratak kući.

  Nigerijci su za britanski Guardian kazali da je jedini razlog njihove deportacije iz Hrvatske zapravo boja kože te da su žrtve nepravde koja im se dogodila u Zagrebu.

  Kako ovaj članak smatrate korisnim...

  Pratite nas na društvenim mrežama

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  Alem Sinanović
  Alem Sinanovićhttps://tntportal.ba
  Alem Sinanović je urednik digitalnih medija TNT Grupacije. Gotovo opsesivno istražuje digitalu, SEO, mogućnosti online zarade i sl.
  MOŽDA VAS ZANIMA
  ANKETA
  Da li izlazite na izbore u BiH?
  DRUGI UPRAVO ČITAJU