Prvi američki državljanin umro je od korona virusa u Wuhanu

Američka ambasada u Pekingu objavila je kako je u Wuhanu u četvrtak preminuo prvi američki državljanin od korona virusa.

O preminulom nisu objavljene nikakve informacije osim da ima oko 60 godina, piše New York Times.

 Izrazili smo iskrenu sućut obitelji na njihovom gubitku. Iz poštovanja prema obitelji i njihovoj privatnosti, nemamo nikakvih drugih komentara – rekao je glasnogovornik ambasade u Pekingu.

U međuvremenu tvrtka Royal Caribbean, koja ima brodove za krstarenja, u petak je objavila kako je zabranila ukrcaj na svoja plovila svima s putovnicama iz Kine, Hong Konga i Makaua.

– Epidemiju smo shvatili jako ozbiljno i imamo odgovornost održati sigurno i zdravo okruženje na našim brodovima – rekli su iz Royal Caribbeana.

Kinezi su počeli testirati lijek na zaraženima korona virusom

U četvrtak u Kini su na zaraženima korona virusom počeli testirati Remdesivir, lijek američke farmaceutske tvrtke Gilead, u nadi kako će se pokazati uspješnim.

Lijek se daje intravenozno, u eksperimentalnoj je fazi i još nije odobren za upotrebu, a nije ni testiran an pacijentima s korona virusom. Ipak, dosad obavljeni testovi na miševima i majmunima pokazali su kako bi se ovaj lijek mogao uspješno nositi s korona virusom.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU