23.8 C
Sarajevo
Srijeda, 10 kolovoza, 2022

  Vlada FBiH najavila kreiranje programa pomoći kategorijama stanovništva koje su posebno pogođene inflacijom

  Vlada Federacije BiH danas je na sjednici, na prijedlog premijera FBiH, prihvatila informaciju o potrebi izrade programa za socijalno ugrožene kategorije.

  Zaključkom su zaduženi federalna ministarstva rada i socijalne politike, te finansija i Ured premijera, odnosno premijer i zamjenici premijera da sa svojim saradnicima, kreiraju i predlože program pomoći kategorijama stanovništva koje su posebno pogođene inflacijom.

  Program bi bio implementiran putem resornih ministarstava i vladinih institucija, na osnovu odgovarajućih podzakonskih akata koje će donijeti Vlada FBiH.

  U informaciji je navedeno da se Federacija BiH, odnosno Bosna i Hercegovina, kao i ostatak svijeta, suočavaju sa značajnim inflatornim pritiscima.

  Ovakva kretanja imaju negativne posljedice na kupovnu moć i životni standard građana Federacije BiH, posebno onih nižeg materijalnog statusa. Određene mjere, koje je Vlada FBiH već poduzela, dale su razultate. No uvažavajući trenutne makroekonomske trendove, te iščekivanja daljnjih dešavanja na globalnom tržištu, Vlada je na stanovištu da je neophodno dizajnirati i implementirati dodatne intervencije, navedeno je u informaciji, saopćio je Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

    Vozila i letjelice FUCZ dostavljaju testove na virus i uzorke (FOTO)

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Kako ovaj članak smatrate korisnim...

  Pratite nas na društvenim mrežama

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  MOŽDA VAS ZANIMA
  ANKETA
  Da li izlazite na izbore u BiH?
  DRUGI UPRAVO ČITAJU