32.7 C
Sarajevo
Ponedjeljak, 27 lipnja, 2022

  VLADA FBIH/ Penzioneri ne mogu u uprave većinski državnih privrednih društava

  Vlada Federacije Bosne i Hercegovine na današnjoj je sjednici u Sarajevu dopunila Uredbu o vršenju ovlaštenja u privrednim društvima sa učešćem državnog kapitala iz nadležnosti FBiH.

  Prema novom rješenju, za člana uprave privrednog društva s većinskim učešćem državnog kapitala ne može biti imenovana osoba koja u vrijeme raspisivanja javnog konkursa ima 65 i više godina starosti, kao i koja bi za vrijeme trajanja mandata navršila 65 godina života, te ispunila zakonom predviđene uvjete za penzionisanje.

  Dopune Uredbe donesene su na prijedlog premijera FBiH i njegovih zamjenika s ciljem da bude omogućeno angažiranje mladih i stručnih ljudi u upravama privrednih društava sa učešćem državnog kapitala iz nadležnosti FBiH.

  Dopunjena Uredba na snagu stupa narednog dana od objavljivanja u “Službenim novinama Federacije BiH”, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Kako ovaj članak smatrate korisnim...

  Pratite nas na društvenim mrežama

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  Alem Sinanović
  Alem Sinanovićhttps://tntportal.ba
  Alem Sinanović je urednik digitalnih medija TNT Grupacije. Gotovo opsesivno istražuje digitalu, SEO, mogućnosti online zarade i sl.
  MOŽDA VAS ZANIMA
  DRUGI UPRAVO ČITAJU