10.5 C
Sarajevo
Subota, 25 ožujka, 2023

Vlada FBiH podržala novotravničke projekte

Nakon sto je općina Novi Travnik realizirala projekt rekonstrukcije ceste u zoni Bratstvo, za daljnji tijek ovog projekta osigurana je potpora od strane Vlade FBiH.
Naime, odlukom o raspodjeli sredstava utvrđenih proračunom FBiH za 2022. godinu federalnom izdvojen je iznos od 99.968,16 KM za nastavak rekonstrukcije prometnice unutar zone Bratstvo.
Također, ovom odlukom i dvije važne prometnice u gradu prepoznate su od strane federalnog Ministarstva financije te će se podržati nastavak gradnje u ulicama Stjepana Radića – Ivana Meštrovića u iznosu od 156.532,42 KM.
“Zahvaljujući potpori Ministarstva bit će izvršena i dugo očekivana rekonstrukcija gradske prometnice u ulici fra Marijana Šunjića, za šta je odobren iznos od 250.000,00 KM. Odobrena sredstva u iznosu od 125.000,00 KM biti će upotrijebljena za pomoć kapitalnim potrebama komunalne infrastrukture”, kažu iz općine.
Treba naglasiti da će ovim značajnim potporama dodatno rasti planirani prihodi i rashodi proračuna Općine Novi Travnik za 2022.godinu.

drukciji.ba

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU