Vlada FBiH podržala novotravničke projekte

Nakon sto je općina Novi Travnik realizirala projekt rekonstrukcije ceste u zoni Bratstvo, za daljnji tijek ovog projekta osigurana je potpora od strane Vlade FBiH.
Naime, odlukom o raspodjeli sredstava utvrđenih proračunom FBiH za 2022. godinu federalnom izdvojen je iznos od 99.968,16 KM za nastavak rekonstrukcije prometnice unutar zone Bratstvo.
Također, ovom odlukom i dvije važne prometnice u gradu prepoznate su od strane federalnog Ministarstva financije te će se podržati nastavak gradnje u ulicama Stjepana Radića – Ivana Meštrovića u iznosu od 156.532,42 KM.
“Zahvaljujući potpori Ministarstva bit će izvršena i dugo očekivana rekonstrukcija gradske prometnice u ulici fra Marijana Šunjića, za šta je odobren iznos od 250.000,00 KM. Odobrena sredstva u iznosu od 125.000,00 KM biti će upotrijebljena za pomoć kapitalnim potrebama komunalne infrastrukture”, kažu iz općine.
Treba naglasiti da će ovim značajnim potporama dodatno rasti planirani prihodi i rashodi proračuna Općine Novi Travnik za 2022.godinu.

drukciji.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU